Tuesday, November 5, 2013

Closed Order & Salam Maal Hijrah

Posted by Aja at 4:52 PM
Reactions: 
0 comments

Salam 1 Malaysia & Salam Maal Hijrah 1435..

seperti yg sy ada war-warkan sbelum ni,
sy akn tutup order pd bulan 11/2013 hingga ke bulan 2/2014..
Tarikh pernikahan sy & majlis resepsi serta bertandang telah pun confirm..
segala urusan pernikahan telah selesai..
bak kate pegawai di pejabat agama, awk dh boleh kawen 
since kebenaran bernikah telah dikeluarkan & ayh sy pun dh deal ngn jurunikah..

insyaallah kalo xda aral melintang, 
sy akan disatukan dgn en tunang pd 21/12/2013..
Manakala resepsi & bertandang akan dibuat 2 bulan dri tarikh pernikahan..
22/2/2014 & 23/2/2014..

that's why sy tutup order utk jangka masa yg lame..4 bulan..
sbb ini nikah gantung / khitbah..

skrg ni sy masih lg menyiapkan beberapa tempahan yg tinggal..
then sempat la kot akhir bulan 11 ni start buat hantaran serta persiapan lain..

hope semua nye berjalan dgn lancar seperti yg dirancang..

tempahan akan dibuka semula pada bulan 3/2014...
jadi kalo ada sesiapa yg nk order dlm mase sy cuti ni pon boleh..
tp bulan 3 baru sy akan mule buat ye..
yelah mane tau ada yg nk order awal...hihi..


di samping itu juga, sy nk ucapkan Salam Maal Hijrah 1435 
kepada semua umat islam..
Semoga segala dosa2 kita diampunkan & diberi hidayah oleh Allah SWT.

Jika sy ada salah silap, terkasar bahasa selama berblog 
& berurusan dgn customer mohon diampunkan..

marilah kita sama-sama memperbanyakkan amal ibadah di tahun baru ini 
& lakukan yg lebih baik dri tahun sbelumnya..

moge same2 kite memperoleh manfaat & kebaikan dari apa jua yang kita lakukan...amin..



Saturday, October 26, 2013

Keychain Nama Line Up

Posted by Aja at 3:59 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia.. 

utk hari ini, sy nk publishkan order dari customer : keychain nama..

1st Order :- From Hidayah


1 Bookmark for her son...



42 keychain nama siap 
untuk majlis perpisahan antara beliau dan murid thn 6..


ini pandangan depan & belakang ye..

----------------------------------------

2nd Order :- From Syida & Ieka




3rd Order :- From Wany


---------------------------

4th Order :- From Eyla


-----------------------------

5th Order :- From Eyra


alhamdulillah, kesemuanye siap dengan jayanye..
& mereka semua berpuas hati...

sekian saje utk en3 kali ni...
jumpe lg di en3 akan datang..
bye2...salam..

Saturday, October 12, 2013

Minions In The House...

Posted by Aja at 10:13 PM
Reactions: 
0 comments


Salam 1 Malaysia..

en3 kali ni ttg Minions..
kat en3 sbelum ni sy ada bg teaser Minions ni kan??
skrg dh siap pun..


5 pcs Keychain Minions Mata 2 


5 pcs Keychain Minions Mata 1

sy dh pos ari khamis lepas..
hope dh smpi la pd tuannye..

sy harap tuannye suke ye...
harga utk 1 keychain ni Rm5.50..

kalo berminat nk order, boleh email ke

kiutmiutkraf@gmail.com

sekian saje en3 malam ni..
nk smbung buat 40 keychain nama...
jumpe lg di en3 akan datang..
selamat malam...^_^


Monday, October 7, 2013

Minions In Progress

Posted by Aja at 4:37 PM
Reactions: 
0 comments
Hohoho...Hi semua...selamat petang..
eh...lupe plak nk kena bg salam dlu..

Assalamualaikum & Selamat Petang...hehe..

Arini saje2 buat post ni haa..
nk tunjuk la yg kite tgh buat Minions...


siap potong badan, mata, kaki, baju..
tinggal dia punye tangan je..pastu men cantum2 baru la dijahit..


so currently sy tgh buat yg belah kiri tu ye 5 pcs 
& pastu nk buat yg mata 1 5 pcs jg..
abaikan yg belah kanan tu ye..
yg tu saje2 je buat.. mcm baby gitu..kaki dok kat ats..
tgn didepang kan minta dukung..hehehe...

baru siap 1, ada lg 9 nk kena buat..
pastu nk move to next order..
42 keychain nama utk majlis perpisahan student darjah 6..
kirenye cikgu mereka ni nk bg hadiah suprise utk anak muridnye..
sy baru siapkan 2 utk tunjuk hasil nye pada cikgu tu..


alhamdulillah beliau suke..
so lepas je siap order Minion sy akan terus settlekan yg lg 40 keychain nama ni..
banyak kan?

actually masih banyak order yg menanti, 
alhamdulillah sy bersyukur dgn rezki yg diberikan..

yelah sebelum sy close order bulan 11 ni & 
berhenti rehat utk beri laluan kpd sy buat persiapan majlis kahwin sy,
ini la bulan terakhir ye..
insyaallah kalo xda aral, sy akan buka order smula pada bulan 3 tahun depan..

so kepada sesiape nk buat order, masih boleh ye..
dialu-alukan...insyaallah sy cube buat yg terbaik..

kalo nk buat order, boleh emailkan ke
kiutmiutkraf@gmail.com ataupun hubungi sy di 013-7006737 (hajar)
ataupun boleh pm di fb sy ye..

ok la..sy nk sambung menjahit lepas penat berceloteh ni..
hehe...bye2 semua...peace..(^_^)v



Sunday, October 6, 2013

Frame Utk Pengantin Baru

Posted by Aja at 3:45 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia & Selamat Petang..

Kali ni, salah 1 regular customer KMK
Kak Munirah order lagi frame size A4 ni...
Sy pun x bape ingat, rasenye ini kali ke 7 atau ke 8 
Kak Munirah ni order ngn KMK..

byk kali kan? 
Of course sy happy sbb diberi kepercayaan 
& beliau menyukai hasil kerja saya..

Meh kite tgk frame utk pengantin baru ni...
Tema of course romantik kan..
dah kate utk hadiah pengantin..(^_^)


Color Pink & Purple..
Utk pengantin Zairi & Nada..

Ada love2..pastu ada kumbang & rame2 bertemu.
lelaki kan diibaratkan kumbang & perempuan ialah rama2..
bertemu pastu bercambah perasaan cinta tu..
erkk..terlebih jiwang plak..hehe..


Frame ni utk pengantin Amir & Akma..
Color merah & pink..
same juga ada love2...kumbang & rama2..
pastu color merah diibaratkan perasaan cinta yg membara..
kire romantik la kan..hehe..

Frame saje Rm20..& utk tulisan 1 huruf - Rm0.20..
So contoh pengiraan utk harga keseluruhan frame :-

Frame - Rm20
Tulisan - 0.20 x 30 huruf = Rm6.00
Postage - Rm7.00

Total - Rm33.00

Ada faham??

hehe..
sekian saje untuk en3 kali ni...
sy nk sambung siapkan en minion 2 mata & 1 mata...
Bye2 semua..

Wednesday, October 2, 2013

Good Luck Bookmark

Posted by Aja at 3:20 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia..


Hari ni pelajar-pelajar tingkatan 3 mule exam PMR kan??
x lame lagi, exam SPM & STPM..
& x ketinggalan exam akhir tahun..
jadi sempena minggu & bulan exam utk pelajar2 ni, 
ape kate kite bagi mereka semangat skit dalam exam mereka..
semangat perkataan & kata-kata saya abadikan di Bookmark Good Luck ni...
semoga bile mereka dapat hadiah ni, 
mereka akan lebih bersemangat dalam menjawab exam atau ketika mengulangkaji..


Bookmark ni boleh diselitkan di buku, bile mereka nampak bookmark ni
pastinye semangat nk jawab exam makin membara..hehe..
amin....

jadi ape lagi, pakat2 order di Kiut Miut Kraf...

Harga : Rm2.50 utk 1 pcs

Hadiahkan Bookmark Good Luck ni kepada anak2 anda, anak sedara, anak murid, 
kawan2 anda & sesiape saje...


Free service daripada kami, 
anda boleh letak nama pengirim atau kata-kata ucapan di batang ice cream...

Jika berminat nk order, boleh lah email ke 
kiutmiutkraf@gmail.com

atau menghubungi hp sy 013-7006737 (hajar)

sekian saje untuk en3 kali ni...
jumpe lagi di en3 akan datang...^_^




Friday, September 27, 2013

Zaris & Liayana's Order...

Posted by Aja at 4:03 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia..

hari ini sy kembali skali lg utk publish customer order yg dh siap & telah dipos..
mereka dh dpt order mereka semalam & hari ni..
alhamdulillah receive a great feedback..
masing2 suke & mengatakan ianya cantik..

Liayana's Order..


2 Keychain Pillow - Rm6.50 each
1 Keychain I Love U - Rm6.50
2 Keychain Love Donut - Rm6.50 each
2 Keychain Love - Rm6.50 each
1 Hp Strap Pillow - Rm4.00 

Zaris's Order


5 Hp Strap Pillow
Rm4.00 each


6 Hp Strap Double Love
Rm5.00 each

kalo berminat nk order keychain atau hp strap comel2 mcm ni, 
boleh email ke kiutmiutkraf@gmail.com
sementara order masih dibuka ni ye..

akhir bulan 10 ni sy nk close order & berhenti kraf seketika 
sbb nk tumpukan perhatian pd persiapan majlis akad nikah sy pd bulan 12 ni
& majlis perkahwinan nye pd bulan 2 thn dpn...

masih ada mase sebulan lg, bg sesiape yg berminat nk buat order..
sekian saje en3 sy utk kali ni..
bye2 & jumpe lg..(^_^)


Saturday, September 21, 2013

Bantal Utk Dijual

Posted by Aja at 2:26 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia..

Hari ni sy nk publish bantal ready made..
dh siap seperti dlm gmbr & utk dijual..


Bantal Doraemon 
- Size : 30cm x 30cm
- Color : Kuning (dpn) & Hijau (Blkg)
- Harga : Rm30.00 
- Postage : Rm7.00


Bantal Doraemon Tidur
- Size : 30cm x 30cm
- Color : Hijau (Dpn) & Kuning (Blkg)
- Harga : Rm30.00 
- Postage : Rm7.00


Couple Pillow - I Love U
- Size : 25cm x 30cm
- Color : Hitam / Merah
- Harga : Rm55.00 (2 pcs bantal)
- Postage : Rm7.00

Kalo ada sesiape yg berminat nk beli bantal2 ni, 
boleh email sy di 

kiutmiutkraf@gmail.com

time kasih & jumpe lg..(^_^)

Friday, September 20, 2013

Customer Order Again

Posted by Aja at 3:53 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia...

Once again, sy nk publish hasil customer order yg dh siap..
senang sy publish semua.. malas nk buat byk2 entry... hehehe..
sy dh mule sibuk ni, jd kite buat mane yg senang je ye...

Meh cuci mate..


Brooch Bunga Kemboja & Bunga Rose..
Order dri Kak Zidah.. 
Tukang jahit di sebelah kedai sy..
Buat pakai mase ari raye lepas..


50 pcs bookmark siap nama - order dari Kak Julies..


5 pcs Hp Strap


Pre Cut Felt - 0.70 utk 1 pcs


Headband Baby Siap Nama - Rm10.00
Order dari Aliya


Hp Strap Love Couple Set 


Frame Size 4R


Car Charm Double Love


Car Signage 


3 pcs Hp Strap Minions


Brooch Kemboja


Brooch Rose


Brooch Double Love


Keychain Name & Bookmark - Order dari Aliya


Car Charm Frame (Bulat) - Rm20
Order dari Anis


4 pcs Hp Strap - Friendship


Keychain Name (Front & Back) - Rm7.00
Order by Nora

ini saje utk hari ni..
ada sesetengah gmbr yg sy x letak nama sbb sy x ingt sape yg order..
buku rekod customer dh hilang..huhu..

alhamdulillah, ada beberape customer buat order before sy tutup order..
rezeki nak kawen agaknye...hehe..

utk en3 akn dtg, sy nk pamerkan pre cut felt..
ada huruf besar, huruf kecik, rama2, bunga, nombor & lain2..
masih dlm proses pemotongan & packaging..
pre cut ni kowg hanye perlu tampal je pd felt..
then boleh jahit kalo kowg rajin.. xyh jahit pun xpe..
x pyh penat2 gunting.. senang je..
contoh hasil kraf yg guna pre cut felt ni mcm gmbr keychain nama yg last tu..
order dari Nora..

so kalo nk tau lebih lanjut, tunggu en3 akn dtg ye..
bye2... sampai jumpa lg..



Saturday, September 14, 2013

1 Month Left

Posted by Aja at 8:51 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia...

Tajuk dia cam gempak je.. Tinggal 1 Bulan je lg..
ape bendanye yg tinggal 1 bulan tu..hehehe..jeng3...

Utk makluman semua, sy dh pun melalui fasa 

1) Memandang dri jauh - 7 Bulan
2) Berkawan - 4 Bulan
3) Bercinta - 6 Tahun 4 Bulan 
4) Bertunang - 4 Bulan (skrg)
5) Aku Terima Nikahnya - ??????

Insyaallah kalo xda aral melintang, 
majlis perkahwinan sy akn diadakan pd bulan 2 thn 2014..
lame lg kan.. tp ape kena mengena dgn tajuk en3 "1 Month Left"?

ini yg nk cite kat sini..
since sy akn mule sibuk dgn persiapan kawen sy x lame lg..
jd sy akn BERHENTI amek tempahan kraf utk SEMENTARA WAKTU..

tempahan masih lg dibuka dri SEKARANG sehingga pertengahan bulan 10..
1 bulan je dri skrg kan...

Start bulan 11 sehingga bulan 2/2014, 
tempahan kraf di KMK akan ditutup utk sementara waktu 
& akan dibuka semula pada bulan 3/2014..

dlm mase 4 bulan tu, sy nk merehat diri, minda, badan 
& membuat segala persiapan perkahwinan sy..

So kepada customer2 yg dikasihi sekalian, 
jika ingin membuat tempahan, boleh la menempah dri sekarang...
sehingga bulan 10 ni ye..

boleh ler buat menambah duit poket sy utk beli2 brg kawen..hik3...(^_^)v

jika nk membuat tempahan, boleh la emailkan ke 
kiutmiutkraf@gmail.com

Sekian saje utk en3 kali ni...

Salam sayang dri sy..Muah3...
Bye..

Monday, September 9, 2013

It's a pillow's time...

Posted by Aja at 5:27 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum & Selamat Petang..

Hi.. ape khabar??
lame x update kan???
di kesempatan ini, sy nk ucapkan 
"Selamat Hari Raye, Maaf Zahir Batin"
kalo ada salah & silap atau terkasar bahasa walaupun kite x pernah bersua muke..
Raye dh abis ek? tp xpe la.. nk ucap jg walau dh terlambat...hehe..

arini sy update koleksi2 gambar customer order "Bantal"
meh tgk2, cuci mata ye..


Bantal Doraemon 1 (Available)
Color kuning bhgian dpn bantal, blakang bantal color hijau...
yg ni sy saje2 buat..
ada sesape nk?? blum ada tuannya..
harga bantal = RM30.00 (excluding postage)
kalo berminat boleh email sy ye..


Bantal Doraemon 2 (Available)
Color hijau bhgian dpn bantal, blakang bantal color kuning...
yg ni pun sy saje2 buat..
harga bantal = RM30.00 (excluding postage)
kalo berminat boleh email sy ye..


yg ini pun masih available lg...

I Love U Pillow (Available)
sepasang ye..maknenye dpt 2 bantal..
boleh ler bg boyfrenz 1 atau gurlfrenz 1..(^_^)
harga utk sepasang bantal ni - Rm55 (excluding postage)


yg ni Customer Order...
Bantal set couple... Rm55...
kalo sesiape berminat nk order cmni, boleh email ye..



Customer order utk pengantin baru..
gambar ultramen & doraemon..
yg ni 2 bantal - Rm70 sbb tulisan dpn & belakang..


yg ni bukan customer order..
tp sy buat khusus utk en tunang..
bulan 7 aritu, burfday dia..
so sy bg hadiah bantal...(^_^)

ini guna kain len ye..name kain ni velboa..
of course kain ni berkualiti, gebu ye... harga pun boleh tahan..huhu
kalo sesiape nk order bantal guna kain velboa ni boleh rojer ye..
tp harganye mahal dri bantal2 yg sy biase buat..


ini plak utk adk sy..
sibuk juga nk bantal...
seb baik ada lebihan kain velboa yg sy buat bantal utk en tunang..
jd sy buat 1 utk dia...

ini saje la en3 utk kali ni..
kalo berminat nk order, boleh lah emailkan ke 

kiutmiutkraf@gmail.com

Bye2...(^_^)v


 

Kiut Miut Kraf Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea