Friday, April 27, 2012

Customer Order

Posted by Aja at 9:36 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia...

Kali ni sy nk menjimatkan masa, jd sy publish kan 3 order skaligus...
Ok...tanpa membuang mase, sy nk tunjukkan order Eina dri Sabah...
20 Pcs Rose brooch 2 Color
20 Pcs Rose brooch 1 Color
ini lah hasil dri menggunakan Die 3D Rose spt yg sy tunjuk dlm en3 yg lepas..


For the first time, Sy membuat bantal mengunakan Flanel & ada jg guna felt..
Bantal ini utk Burfday Girl - Ann....


Ini pula, Frame 3 tingkat berbentuk bulat...
yg ni khusus dibuat utk Abg kpd Ann (tuan punye bantal) - Wafiy..
Happy Birthday ye Ann & Wafiy....(^_^)


Yg Frame 3 Tingkat Love ni pula untuk Burfday Girl - Murni...
ini merupakan order keempat dri Murni....
Katenye utk Burfday dia kali ni, Bf dia kate cri je ape2 hadiah...
nnti Bf dia akn byrkan...
sbb tu la dia order frame Love 3 tingkat ni...
siap ada scallop2 kat tepi frame..
canteq x??hehehe...

Ramai btul yg menyambut Burfday bulan ni ye..
Sy pun sedang menyiapkan lg 1 bantal untuk burfday jg...
utk Hari Guru punye present pon ada...

Nti sy akn update lg ye...
Nk sambung menjahit....wink3...
Bye2..Salam...

Thursday, April 26, 2012

My Big Shot Machine..

Posted by Aja at 11:57 PM
Reactions: 
4 comments
Taraa....Finally i get my own big shot machine...
Wah...Really really happy...


I like the color... Ada pink2...♥♥♥
kegunaan mesin ni adalah untuk memotong felt, kertas, foam & mcm2 lg..
mesin ni bernilai Rm500 ++... Siap kos pos..

tp hanya mesin saje tau..
nk potong dia, kena guna die...
sy beli 4 die stakat ni.. berabis dkt Rm300 jg la...
sbb 1 die harganye dlm lingkungan Rm60 - Rm300..
so nk beli die, kena pilih betul2 yg kite akn slalu guna..(^_^)


Spellbinder Butterfly.. Boleh cut & emboss skali..
3D Rose... I like this flower...cun sgt2...


Parcel get from US..
sy beli Die bunga & daun..
2nd tu, sy beli die kaki frame..
so pasni le wat frame guna kaki frame tu..
sy guna mountin board...dia keras kan..
so boleh menampung frame sy & boleh letak ats meja..(^_^)


Ini lah hasilnye dri Die 3D Rose tu...
dh siap gelek guna big shot, terus lilitkan..
so boleh la pasangkan brooch, le wat hairclip, headband & hias kat mane2 kraf anda..

amacam??senang kan??hehehe..

Ini pula hasil dri Die Bunga & Daun...
Sy xingt nama bunga ni...hehehe...
Canteq kan bile dihias pd frame ni...

Segalanya mudah kan pada zaman skrg ni..
kite gelek2 je, dh siap..xpyh susah2 mengunting...

Orait...Sekian dlu untuk en3 kali ni..
akn byk update di masa2 akan dtg..
Good night...Bye2..(^_^)v




Frame With Name

Posted by Aja at 12:57 PM
Reactions: 
0 comments


Salam 1 Malaysia..
Kali ni nk tunjuk kan 3 frame yg sudah siap & tuannye dh dpt pun..

Frame 1st...Flower2 gitu...
ad mcm taman bunga x??hehe
bunga2 tu terhasil dri mesin big shot..
lupe la nk tunjuk mesin big shot yg sy baru beli bebrapa minggu lepas..
nnti sy tunjuk ye..(^_^)


2nd Frame..
Name :- Akak

Yg daun dia tu, sy potong guna big shot...
mudah bebeno zaman skrg ni...xpyh susah2 gunting..
masuk mesin, gelek2, kua hasilnye..hehehe...

3rd frame...
Name :- Acik...

Ermm...Amacam??
canteq x??
hehehe...
kalo suke & berminat nak ada frame name2 mcm ni, 
boleh ler tempah ngn sy...

time kasih..
jumpe lg di en3 akn dtg..(^_^)

Wednesday, April 25, 2012

Birthday Gift Set

Posted by Aja at 6:05 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia...

Di petang yg damai ni, sy nk berceloteh skit..
Tgh menjahit, tp matenye berat btol..
Jadi sy nk berceloteh kat sini utk hilangkan rase mengantuk..

Dh lame kan sy xupdate hasil2 tempahan kraf customer2 sy...
Byk tempahan nye cume blum berkesempatan nk update..bzzzz sgt2...

Ok ni dia...Slh satu hasil dri tempahan customer sy...
Owner utk kraf ni adalah Farahana..
Dia request Frame 2 Tingkat, Bantal & Hp Strap utk diberi kpd Bf dia..
meh tgk ye..


Farahana order 2 tingkat, tp sy buat 3 tingkat..
Hehehe..Free service dri sy..(^_^)
Sbgai tanda maaf sbenarnye sbb terlewat skit dri due date yg diberikan pd sy..
seb bek dia xmarah...hehehe...
sy yg pilih nk buat color ni..ada maknenye..hehehe..
Cik Farahana tau ape maksudnye bile tgk sy buat guna color ni..wink wink..


Bantal Love Size A4 - Bahagian depan


Bantal Love Size A4 - Bahagian belakang


Hp Strap Double Love

Time kasih Farahana utk order kamu ni..
Cik Farahana bgtau sy aritu, Bf dia terkejut & suke sgt ngn present ni..
Alhamdulillah...Gembira sy bile customer sy berpuas aty dgn kraf yg sy buat..
Time kasih ye..

Kpd yg nk order, boleh lah emailkan ke sy senarai tempahan anda..
kiutmiutkraf@gmail.com

Time kasih & jumpe lg di en3 akn dtg.Salam...(^_^)

Tuesday, April 24, 2012

Blog Review - Niza Shope's

Posted by Aja at 12:22 PM
Reactions: 
0 comments
Salam Semua...

Terasa mcm lame xupdate blog...
Bz sgt2... 
Sy ada byk gmbr tempahan yg dh siap & tunggu mase je utk dipublish dkt blog ni..
tp nnti dlu...arini sy nk buat lg 1 Blog Review..
Sy akn review blog 



Bile anda klik je link di atas, akn kuar page mcm ni..
Cute kan???
teringin jg nk buat mcm ni tp xreti..hehehe..

Niza Shope's ni terkenal dgn pembuatan Felt T-Shirt...


Ini slh satunye...Cantik kan??


Bantal utk baby...Comei2..(^_^)


Ya Allah, ini agi la comei...
Doll Couple - Pasangan Pengantin..
Sgt cantik..kena teliti kalo nk buat doll ni...


Yg ini sy mmg xpena nampak...
Slalunye kalo kain biase adlah..
ini dri felt..mmg unik sgt..
ape dia ni??
haa kalo nk tau ini lah dia beg poket..
bile anda buka zip yg melengkung tu, akan kuar beg lg 1..
ini lah hasilnye bile dh dibuka zip..tgk gmbr bwh ni ye..


Nampak tu, dri beg kecik transform jd tote bag...
mmg kreatif...wonderful..


Ini pun cantek sgt..
Mcm 3D plak..
yg ini Hp Case Boboi Boy..
Cantek right??

Selai dri berkraf, Niza Shope's juga ada supply brg2 mentah kraf..
cth spt :-


Button Bulat..Ada byk kaler..


Split Ring


Adjustable Ring


Mata Gedix


Cloth Button With Refill..

Mcm2 ada kan??
Boleh la kwn2 semua singgah blog Niza Shope's..


Sekian utk en3 kali ini...
Anyong...Bye2..

Sunday, April 8, 2012

Blog Review - AfiQah Craft

Posted by Aja at 11:35 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera...

menyepi sy bebrape ari ni..bukan pe sy kurang sehat...
diserang sakit gg...alhamdulillah dh baik skit...
tunggu mase lg 3 ari ni, sy kena g cabut..seeeraaam giler....huhu...
xpelah..doakan semoga sy cepat sembuh ye...hehe..

ok...utk ari ni sy nk review blog lg...
blog kali ini adalah 


Haa...ape yg sy tengok, AfiQah Craft ini baru je berjinak2 dlm dunia kraf..
Tp dh byk jg kraf yg beliau buat..bagus2...
Meh kite tgk ye...comel2 taw....



Comei x ni???sy suke sgt...
Couple Doll....cute giler...(^_^)


Himpunan Flower Brooch..
Canteq..Pandai matching color, nampak meriah gitu..


Byk jg keychain yg AfiQah Craft buat..
Tp sy paling suke yg ni...Comei.....
Especially Burung Antu tu.....wink3...Like it....


Hp Case siap ngn keychain....pelbagai bentuk....


Haa....ID card holder pun ada....
simple & boleh letak nama lg....

Wahai kwn2 ku sekalian, berminat nk tgk kraf2 lain sentuhan tgn AfiQah Craft ini????
boleh la singgah ke blog beliau...


Sekian utk en3 kali ni..
sy akn kembali lg utk review 1 lg blog..(^_^)v
Stay Tuned...

 

Kiut Miut Kraf Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea