Saturday, October 26, 2013

Keychain Nama Line Up

Posted by Aja at 3:59 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia.. 

utk hari ini, sy nk publishkan order dari customer : keychain nama..

1st Order :- From Hidayah


1 Bookmark for her son...



42 keychain nama siap 
untuk majlis perpisahan antara beliau dan murid thn 6..


ini pandangan depan & belakang ye..

----------------------------------------

2nd Order :- From Syida & Ieka




3rd Order :- From Wany


---------------------------

4th Order :- From Eyla


-----------------------------

5th Order :- From Eyra


alhamdulillah, kesemuanye siap dengan jayanye..
& mereka semua berpuas hati...

sekian saje utk en3 kali ni...
jumpe lg di en3 akan datang..
bye2...salam..

Saturday, October 12, 2013

Minions In The House...

Posted by Aja at 10:13 PM
Reactions: 
0 comments


Salam 1 Malaysia..

en3 kali ni ttg Minions..
kat en3 sbelum ni sy ada bg teaser Minions ni kan??
skrg dh siap pun..


5 pcs Keychain Minions Mata 2 


5 pcs Keychain Minions Mata 1

sy dh pos ari khamis lepas..
hope dh smpi la pd tuannye..

sy harap tuannye suke ye...
harga utk 1 keychain ni Rm5.50..

kalo berminat nk order, boleh email ke

kiutmiutkraf@gmail.com

sekian saje en3 malam ni..
nk smbung buat 40 keychain nama...
jumpe lg di en3 akan datang..
selamat malam...^_^


Monday, October 7, 2013

Minions In Progress

Posted by Aja at 4:37 PM
Reactions: 
0 comments
Hohoho...Hi semua...selamat petang..
eh...lupe plak nk kena bg salam dlu..

Assalamualaikum & Selamat Petang...hehe..

Arini saje2 buat post ni haa..
nk tunjuk la yg kite tgh buat Minions...


siap potong badan, mata, kaki, baju..
tinggal dia punye tangan je..pastu men cantum2 baru la dijahit..


so currently sy tgh buat yg belah kiri tu ye 5 pcs 
& pastu nk buat yg mata 1 5 pcs jg..
abaikan yg belah kanan tu ye..
yg tu saje2 je buat.. mcm baby gitu..kaki dok kat ats..
tgn didepang kan minta dukung..hehehe...

baru siap 1, ada lg 9 nk kena buat..
pastu nk move to next order..
42 keychain nama utk majlis perpisahan student darjah 6..
kirenye cikgu mereka ni nk bg hadiah suprise utk anak muridnye..
sy baru siapkan 2 utk tunjuk hasil nye pada cikgu tu..


alhamdulillah beliau suke..
so lepas je siap order Minion sy akan terus settlekan yg lg 40 keychain nama ni..
banyak kan?

actually masih banyak order yg menanti, 
alhamdulillah sy bersyukur dgn rezki yg diberikan..

yelah sebelum sy close order bulan 11 ni & 
berhenti rehat utk beri laluan kpd sy buat persiapan majlis kahwin sy,
ini la bulan terakhir ye..
insyaallah kalo xda aral, sy akan buka order smula pada bulan 3 tahun depan..

so kepada sesiape nk buat order, masih boleh ye..
dialu-alukan...insyaallah sy cube buat yg terbaik..

kalo nk buat order, boleh emailkan ke
kiutmiutkraf@gmail.com ataupun hubungi sy di 013-7006737 (hajar)
ataupun boleh pm di fb sy ye..

ok la..sy nk sambung menjahit lepas penat berceloteh ni..
hehe...bye2 semua...peace..(^_^)v



Sunday, October 6, 2013

Frame Utk Pengantin Baru

Posted by Aja at 3:45 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia & Selamat Petang..

Kali ni, salah 1 regular customer KMK
Kak Munirah order lagi frame size A4 ni...
Sy pun x bape ingat, rasenye ini kali ke 7 atau ke 8 
Kak Munirah ni order ngn KMK..

byk kali kan? 
Of course sy happy sbb diberi kepercayaan 
& beliau menyukai hasil kerja saya..

Meh kite tgk frame utk pengantin baru ni...
Tema of course romantik kan..
dah kate utk hadiah pengantin..(^_^)


Color Pink & Purple..
Utk pengantin Zairi & Nada..

Ada love2..pastu ada kumbang & rame2 bertemu.
lelaki kan diibaratkan kumbang & perempuan ialah rama2..
bertemu pastu bercambah perasaan cinta tu..
erkk..terlebih jiwang plak..hehe..


Frame ni utk pengantin Amir & Akma..
Color merah & pink..
same juga ada love2...kumbang & rama2..
pastu color merah diibaratkan perasaan cinta yg membara..
kire romantik la kan..hehe..

Frame saje Rm20..& utk tulisan 1 huruf - Rm0.20..
So contoh pengiraan utk harga keseluruhan frame :-

Frame - Rm20
Tulisan - 0.20 x 30 huruf = Rm6.00
Postage - Rm7.00

Total - Rm33.00

Ada faham??

hehe..
sekian saje untuk en3 kali ni...
sy nk sambung siapkan en minion 2 mata & 1 mata...
Bye2 semua..

Wednesday, October 2, 2013

Good Luck Bookmark

Posted by Aja at 3:20 PM
Reactions: 
0 comments
Salam 1 Malaysia..


Hari ni pelajar-pelajar tingkatan 3 mule exam PMR kan??
x lame lagi, exam SPM & STPM..
& x ketinggalan exam akhir tahun..
jadi sempena minggu & bulan exam utk pelajar2 ni, 
ape kate kite bagi mereka semangat skit dalam exam mereka..
semangat perkataan & kata-kata saya abadikan di Bookmark Good Luck ni...
semoga bile mereka dapat hadiah ni, 
mereka akan lebih bersemangat dalam menjawab exam atau ketika mengulangkaji..


Bookmark ni boleh diselitkan di buku, bile mereka nampak bookmark ni
pastinye semangat nk jawab exam makin membara..hehe..
amin....

jadi ape lagi, pakat2 order di Kiut Miut Kraf...

Harga : Rm2.50 utk 1 pcs

Hadiahkan Bookmark Good Luck ni kepada anak2 anda, anak sedara, anak murid, 
kawan2 anda & sesiape saje...


Free service daripada kami, 
anda boleh letak nama pengirim atau kata-kata ucapan di batang ice cream...

Jika berminat nk order, boleh lah email ke 
kiutmiutkraf@gmail.com

atau menghubungi hp sy 013-7006737 (hajar)

sekian saje untuk en3 kali ni...
jumpe lagi di en3 akan datang...^_^




 

Kiut Miut Kraf Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea