Saturday, February 21, 2015

2 in 1 Frame Tutorial

Posted by Kiut Miut Kraf at 12:28 AM
Reactions: 
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia..

First of all, nk ucap Selamat Tahun Baru Cina kepada semua kaum cina..
best dpt cuti lame2 & boleh spend time bersama keluarga tercinta..
termasuk sy la..baru balik becuti ni..hihi..

hari ni sy nk share tutorial frame versi kiut miut kraf..
hope ilmu ni bermanfaat utk semua..
rakan2 semua, moh la mencube ye..

Bahan-bahan nya :-


1. Polyester Felt 14cm x 19.3cm - 3 Keping
2. Mounting Board 13cm x 18.3cm - 1 Keping
3. Plastic Cover 12cm x 17.3cm - 1 Keping
4. Button, Flatback @ Applique utk hiasan..
5. Ribbon 18cm - 1 pcs
6. Frame Stand - 1 pcs
7. Benang & Jarum
8. Pencil / Erasable Pen & Pembaris
9. Gam Uhu
10. Gunting

-------------------------------------------

Step 1 :


Step 2 :


Step 3 :


Step 4 :


Step 5 :


Step 6 :


Step 7 :


Step 8 :


Step 9 :


Step 10 :


Step 11 :


Step 12 :


Step 13 :


Step 14 :


Step 15 :


Step 16 :


Step 17 :


Step 18 :


Step 19 :


Step 20 :


Tadaa.... Siap dah...
anda boleh guna 2 cara.. 
sama ada letak dekat frame stand atau pun gantung..


Frame stand..boleh le letak di atas meja atau almari..


Frame gantung.. boleh la gantung di dinding2 uma anda ye...

amacam?? senang x?
hihihi...hope anda mencuba tutorial ini & 
anda boleh join contest yg kiut miut kraf anjurkan..




ada rasa nk join x??
anda buat frame canteq2 then send gambar nye ke sy..
boleh melalui email kiutmiutkraf@gmail.com
atau melalui fb Kiut Miut kraf..

bagi sesiapa yg nk mencuba buat tp xtau nk dpt bahan kat mana..
jgn risau, sy ada jual jg felt kit - frame ni.. Rm26 je..
tp xda tutorial ye..
tutorial boleh tgk di blog atau fan page Kiut Miut Kraf..


so ape lg, kalo nk join kena cepat2 tau..
masa xbanyak..
contest start from 18-02-2015 until 20-03-2015..

so cepat2...chaiyok chaiyok..^_^




5 comments:

  1. Still boleh join ke? Just buat frame ikut kreativiti sendiri, betul? Boleh saya nak join? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dh terima penyertaan awk... good luck sis..:)

      Delete
    2. Alhamdulillah.. Font blog ni je dah comel. Mihmihhh

      Delete
  2. nakkk joinn jugakkk,,baru jek terjummpe entry ni hnri..sobs3 sempat ke ni,,huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh join lg... masih ada mase... tarikh tutup pada 20 Mac 2015...

      Delete

 

Kiut Miut Kraf Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea